Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за лампичка на таблото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за лампичка на таблото

http://img232.imageshack.us/img232/1...2009243sq6.jpg

ето я лампичката..та свети само като колата работи на място БЕЗ да са включени фаровете и без да съм натиснал спирачка...по някой път премигва..
    като включа фаровете лампичката гасне..като ги изключа пак почва да свети
    като затварям стъклата също гасне..
    тоест като има някъв "товар" не свети..но като колата си работи на място свети..що е то?

работят фарове,габарити,стопове,халогени(макар че за тях не свети като изгорят), номера също си свети ок..

къде да търся проблема?
    Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9JTD '01 - ex
    Alfa Romeo GT Black Line 1.9JTDm 150hp

като го гледам е снимка на габаитните светлини и нее зле да си ги провериш,вкючително и тези за номера
    Mercedes W202 - 200kompressor 99'
    Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
    Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщение
      като го гледам е снимка на габаитните светлини и нее зле да си ги провериш,вкючително и тези за номера
      това е индикацията за изгоряла крушка, защото светваше като ми изгоря стопа и натисна спирачка

но дали показва и нещо друго?

габаритните светлини са ок..и тези на номера и всичко...а това свети БЕЗ да са включени фарове/габарити

Comment

Ам... Пробвай дали свети при натисната спирачка. Ако не свети при натисната а при пусната, проблема е в датчика на педала. ( Имал съм такава случка. )
        Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
        Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
        Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

"като затварям стъклата също гасне.."
          това пък съвсем не се връзва.. освен някъде жиците да са протрили и да дава на късо.. мене така като натисках спирачката ми светваха светлините за мъгла + светлините за движение назад дето са на капака, оказа се че снопът жици се беше протрил и от една жица отиваше ток към всичките.. датчика принципно е за "неизправни светлини", няма връзка с прозорците..
          Alfa Romeo 156 1.9 JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от XaBu4ko Покажи съобщение
            Ам... Пробвай дали свети при натисната спирачка. Ако не свети при натисната а при пусната, проблема е в датчика на педала. ( Имал съм такава случка. )
            мисля,че свети и като натисна спирачка..но не съм сигурен и утре пак ще пробвам..

явно има хлабава връзка някъде, защото по някой път примигва само..или дори гасне...и малко като поработи светка пак...странно

Comment

Първоначално публикувано от teetrinker Покажи съобщение
              "като затварям стъклата също гасне.."
              това пък съвсем не се връзва.. освен някъде жиците да са протрили и да дава на късо.. мене така като натисках спирачката ми светваха светлините за мъгла + светлините за движение назад дето са на капака, оказа се че снопът жици се беше протрил и от една жица отиваше ток към всичките.. датчика принципно е за "неизправни светлини", няма връзка с прозорците..
              да точно тва е странното..като се затвори прозореца до край и задържиш малко копчето нали по принцип примигват всички светлини...а в точно тоя момент индикацията за изгоряла крушчица гасне...тоест като се товари ел. инсталацията, т.е. и като се включат фаровете т.е проблема е странен и май ще се видя в приключение докато го оправя

Comment

Първоначално публикувано от kalojan Покажи съобщение
                да точно тва е странното..като се затвори прозореца до край и задържиш малко копчето нали по принцип примигват всички светлини...а в точно тоя момент индикацията за изгоряла крушчица гасне...тоест като се товари ел. инсталацията, т.е. и като се включат фаровете т.е проблема е странен и май ще се видя в приключение докато го оправя
                Здравейте аз съм нов във форума имам същтия проблем с моята 156-ца преди няколко дни ми се изгубиха габаритите а след това и десния стоп ми изгоря помислих 4e от него ми свети лампата но уви.Ако разбера нещо ново ще пиша.

Comment

Първоначално публикувано от zaprina Покажи съобщение
                  Здравейте аз съм нов във форума имам същтия проблем с моята 156-ца преди няколко дни ми се изгубиха габаритите а след това и десния стоп ми изгоря помислих 4e от него ми свети лампата но уви.Ако разбера нещо ново ще пиша.
                  Наблюдавайте дали някоя от крушките ви (габарите, стопове и тн) ще започне да мъждука дори при загасен автомобил и загасени светлини.

Comment

инспекциа

нарича се инспекциа на светлините,ниакоиа лампа от всички не свети
                    MiTo 1.4 155

Comment

На мен пък преди доста време ми изгоря едната крушка за късите, но не си спомням да съм забелязал да ми свети въпросната лампа
                      Alfa Romeo 156 1.8TS '98

Comment

Първоначално публикувано от ilin4o Покажи съобщение
                        нарича се инспекциа на светлините,ниакоиа лампа от всички не свети

това не го разбрах

Comment

някое габаритче ти е изгоряло и на мен ми свети и имам изгорял десен габарит
                          Аlfa Romeo 156 1.8 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от didiod Покажи съобщение
                            някое габаритче ти е изгоряло и на мен ми свети и имам изгорял десен габарит
                            като включа габарити/фарове това на таблото гасне!

ще огледам пак да няма изгоряло нещо, но нали ако има проблем с изгоряла крушка това трябва да свети като са включени фаровете........

Comment

Първоначално публикувано от ickoooo Покажи съобщение
                              На мен пък преди доста време ми изгоря едната крушка за късите, но не си спомням да съм забелязал да ми свети въпросната лампа
                              Като е изгоряла крушка за късите на таблото нищо не свети !

Comment

Working...
                              X